Page 29

telen&trends magazine

Afwerking: Allereerst snijd je de steel van de artisjok af, de steel is Dresseer de vier warme asperges op een rechthoekig daarna ook nog bruikbaar mocht je dat willen. Vervolgens bord, leg hierop drie zacht gepocheerde kwarteleitjes snijd je de bovenkant van de artisjok af, zodat de bloem en doe op de eitjes de kaviaar. Garneer het geheel ‘afgetopt is’. Daarna de buitenste harde bladeren verwijderen met de bloemetjes en de blossom van Koppert Cress. totdat je bij de lichtgroene kern aankomt. Je kunt de bladeren Giet het gebonden kookvocht over de asperges en plukken, maar makkelijker is om een schaar te gebruiken. als laatste, in plaats van geklaarde boter, de Ocal olijfolie van Valderrama eroverheen. Nu snijd je de artisjok door het midden zodat je twee gelijke helften overhoudt en verwijder je het hooi. Hooi zijn de paarsige haartjes, je verwijdert ook het vlees dat zich direct onder het hooi bevindt zodat je alleen de artisjok- harten over hebt. Deze halveer je, zodat ze makkelijk in de pan passen. Nu de artisjokken geprepareerd zijn, kun je de uienringen fruiten, daarna de artisjokhartjes erbij en vijf minuten bakken in de koekenpan. Tijdens het bakken voeg je een aantal blaadjes tijm toe aan de tagliatelle. Uiteindelijk schep je alles bij elkaar waarbij het lekker is om de gerechten te serveren met een Parmezaanse kaas. Hoofdgerecht Tagliatelle appetit!Bon met artisjok en tijm Ingrediënten voor 4 personen • 3 grote artisjokken • 300 gram tagliatelle • 2 eetlepels olijfolie • 1 grote rode ui • Tijmblaadjes • Parmezaanse kaas Eerst kook je de tagliatelle beetgaar, zodat je in de tussentijd de artisjokken kunt klaarmaken. Het bereiden van de artisjok is niet moeilijk, doorloop gewoon de volgende stappen. telen&trends 29


telen&trends magazine
To see the actual publication please follow the link above