Page 28

telen&trends magazine

Koken met bloemen Tussengerecht Asperges met viooltjes Witte Hollandse asperges lauwwarm (flowerpower), in een bad van licht gebonden aspergebouillon, lentebloemetjes, zachtgekookte kwarteleitjes en Perle Imperial kaviaar. Voorgerecht • 12 kwarteleitjesIngrediënten voor 4 personen• 16 asperges • 30 gram Perle Imperial kaviaar Gebakken • Blue Ocean (Oyster Leaves bloemetjes) courgettebloemen • Jasmine Blossom• Karma (eetbare ‘Karma’ orchidee) Ingrediënten voor 6 courgettebloemen • Drie soorten viooltjes Viola Wittrockiana • 6 courgettebloemen • Apple Blossom • 50 gram bloem/meel • Cress • Een snufje zout • Kervel • 1 geklopt ei • Aardappelzetmeel • 1 eetlepel gesmolten roomboter • Aardappelpuree; om de kwarteleitjes • 6 eetlepels melk mee op de asperges vast te plakken • 1 eiwit • Fles Ocal olijfolie (Valderrama) Wanneer je op zoek gaat naar de prachtige enigszins Werkwijze: donkergele bloemen let er dan op dat je verse, stevig Asperges schillen met dunschiller, de schillen opzetten met aanvoelende bloemen koopt waarbij de bloem nog niet koud water, een weinig zout en foelie. Zodra het vocht kookt al te ver open is. Wees bij het wassen van de bloem erg de schillen en foelie verwijderen. In deze bouillon de asperges voorzichtig, want courgettebloemen zijn nogal teer. koken. Dit gaat als volgt: breng het vocht aan de kook, daarna Voordat je de courgettebloem gaat verwerken moet je de asperges toevoegen, opnieuw aan de kook brengen, ver- eerst de stampers verwijderen, dit zijn de haartjes in het volgens drie minuten laten doorkoken en hierna af laten koelen hart van de bloem. Waarna je het beslag klaar hebt, haal in het eigen kookvocht. De asperges voor het uit serveren je de bloemen er voorzichtig doorheen en bak je ze daarna op gelijke lengte snijden. De kwarteleieren 120 seconden in een grote koekenpan tot ze goudbruin zijn. koken, hierna schrikken op ijswater en pellen. Een gedeelte van het kookvocht afbinden met het aardappelzetmeel. 28 telen&trends


telen&trends magazine
To see the actual publication please follow the link above