Page 25

telen&trends magazine

Gemarineerde biet met zachte geitenkaas, geglaceerde kervelknol en portstroop. Voor 4 personen •150 gram zachte geitenkaas •4 rode bieten, middelgroot In hartje Amersfoort brengen Lie van den •1 eetlepel rode wijnazijn Bos en Rianne Sleeuw oer-Hollandse •2 eetlepels olijfolie recepten tot leven. In De Pastinaeck •200 gram kervelknol •1 sjalot, gesnipperd smikkelen gasten dagelijks vergeten •2 glazen port groenten. Door deel te nemen aan het •1 glas balsamicoazijn •2 eetlepels basterdsuiker RTL4-programma ‘Mijn tent is top’ van •gehakte peterselie kok/ondernemer Herman den Blijker wisten •peper en zout zij De Pastinaeck op de kaart te zetten. Kook de bieten gaar in circa 1 uur, laat ze afkoelen, Ze wonnen de wedstrijd in 2009. Rianne: pel en snijd ze in plakken. Doe de port, balsamicoazijn en “Om de drie maanden hebben we een andere basterdsuiker in een pan en kook in tot een stroop. Was kaart, omdat we gebonden zijn aan de de kervelknollen, blancheer ze gaar in circa 8 minuten, laat ze uitdampen en halveer ze. Verwarm de plakken seizoenen van de groenten. Zijn de raapstelen biet in de olijfolie en rode wijnazijn. Verwarm de op, dan verzinnen we snel wat anders.” kervelknol en voeg op het laatste moment de peterselie en sjalot toe. Dresseer de plakken biet op een rechthoekig bord. Leg de kervelknollen ertegenaan. Kruimel de geitenkaas erover heen en garneer af met de portstroop en blaadjes. Scan de pagina voor het hele recept. telen&trends 25


telen&trends magazine
To see the actual publication please follow the link above