Page 24

telen&trends magazine

Crème van gele wortel en pastinaak met kerriemayonaise.Salade met bitterballen van linzen met ingemaaktepompoenlinten en gekarameliseerde kastanjes enrolletjes van oerpeen, gegrilde champignons, Voor 4 personen Voor 4 personen Voor de crème Voor de linzenbitterballen •1 blender / keukenmachine •50 gram wortel in blokjes •200 gram gele wortel, geschild en in gelijke •50 gram prei in blokjes stukken gesneden •50 gram knolselderij in blokjes •100 gram pastinaak, geschild en in gelijke stukken gesneden •100 gram linzen •60 gram boter •mespunt komijn •2 eetlepels olijfolie •mespunt kaneel •tabasco •theelepel kerriepoeder •zout •0.4 liter bouillon van gevogelte Kook de gele wortel en pastinaak gaar in water met zout. Spoel de linzen en kook ze gaar in de bouillon. Voeg als het Check of het goed gaar is door te prikken in de kern van bijna gaar is de blokjes groenten toe. Haal als de overige beide groenten (als dit goed lukt, zijn deze gaar). Smelt de groenten ook gaar zijn alles uit de bouillon en laat de bouillon boter en de olijfolie, verhit deze samen in een pan. Giet de afkoelen. Smelt de boter en laat uitbruisen. Voeg de bloem toe gele wortel en pastinaak af. Doe deze samen met de boter en roer de bloem gaar (tot het een bal vormt). Voeg de komijn, en olie in de blender (zorg dat alles heet is). Draai het kaneel en kerrie toe. Laat de gelatine weken. Voeg de bouillon geheel glad, begin met een lage stand en ga dan steeds toe in 3 fases. Roer het geheel tot een mooie dikke mousse in hoger (zorg dat de deksel er goed op zit). Breng op smaak circa 20 minuten. Voeg de linzen en de groenten toe. Haal van met tabasco en eventueel extra zout. Zet de crème weg in het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng alles goed, een steelpan. breng op smaak met peper en zout en laat circa 2 uur afkoelen in een bak met afdekplastic direct op het mengsel. Als de salpicon mooi stevig is kan men de balletjes draaien. Paneer de balletjes eerst door de bloem, goed afkloppen, daarna door het eiwit en als laatst door het paneermeel. Leg de ballen weg tot ze gefrituurd kunnen worden. Scan de pagina voor het hele recept. Scan de pagina voor het hele recept. 24 telen&trends


telen&trends magazine
To see the actual publication please follow the link above