Page 25

telen&trends

Recept 4: Ingrediënten • 2 sneeën krakend vers maisbrood (zuurdesem) van bakkerij Bbrood • 3 plakken gerookte kip van Frank’s Smoke House • 3 plakken ‘mooi gelegen’ boerenkaas uit ’t Groene Hart • 2 Hollandse trostomaten en 4 schijfjes komkommer • 1 plukje vers gekweekte broccolikiemen (biologisch) • 1 likje Ton’s mayonaise ‘beetje zoet’ • 1 plukje gemengde sla telen&trends 25 Recept 3: Ingrediënten • 1 sneetje brood • een scheutje melk • 125 gram rundergehakt • ½ ei, losgeklopt • een klein beetje peterselie, fijngesneden • ½ wortel, fijngesneden • ½ prei, fijngesneden • een klein stukje bloemkool, fijngesneden • versgeraspte nootmuskaat • 8 dl runder- of groentebouillon • een handje gebroken vermicelli • zout en peper Werkwijze: Maak eerst de soepballetjes. Snijd de korsten van het brood, scheur het in kleine stukjes, doe in een kommetje, giet er een klein scheutje melk over en laat een paar minuten weken. Knijp het brood uit en doe het samen met het gehakt, het ei en de peterselie in een kom. Voeg zout, versgemalen peper en nootmuskaat naar smaak toe en kneed tot een samenhangend geheel. Rol hiervan mooie kleine soepballetjes. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Voeg handje voor handje de gehaktballetjes toe en laat ze in een paar minuten gaar pocheren. Voeg nu de soepgroente en vermicelli toe, zet het vuur iets hoger en laat zo lang koken tot de groente gaar is en de vermicelli zacht. Proef en maak de soep verder op smaak met zout en peper. Werkwijze: Stap 1. Likje mayo! Stap 2. Bedje spreiden van kaas en kip Stap 3. Verdeel de groenten Stap 4. Besprenkel met peper en zout Stap 5. Andere helft erop Stap 6. Snijd doormidden Stap 7. Eet smakelijk! Ee t s m a k el ijk Oma’s groentesoe p met balletjes B roodje bo erenbon t!


telen&trends
To see the actual publication please follow the link above