“Aan tafel bij...” Meiny Prins van de laatste handelsmissie naar Brazilië. Meiny Prins draait haar hand er niet voor om. 40 telen&trends Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel vroeg haar het gezicht te zijn Zij is graag het boegbeeld van de hightech glastuinbouw en duurzaamheid. Recepten uitzoeken, lekker koken en daarna samen eten is een genot. Het is voor Meiny Prins een vorm van ontspanning. “Ik ben niet echt een sporter. Dan is snuffelen in kookboeken - ik heb er een tik voor - en koken voor mij een fantastische ontspanning.” Zij doet haar verhaal in het bedrijfsrestaurant waar ze aanschuift bij enkele collega’s. Een dienblad met een soepje zet ze voor zich neer op tafel. Even een snelle lunch. Door haar werk, maar ook voor de vele commissies en commissariaten heeft ze een werkweek van 60 tot 70 uur. “Van werk krijg ik energie, maar het kost ook energie. Het heeft me een paar jaar geleden doen besluiten consequent vast te houden aan wat nu de voedselzandloper wordt genoemd. Het ontbijt is een smoothie met ingrediënten als bessen, spinazie, sla en kruiden. Verder eet ik geen tarwe- en zuivelproducten en vlees. Het weekend kook ik vaak vis, of ik ga iets kopen bij de Vegetarische Slager in Den Haag. Een lekker recept? Lasagne gemaakt uit plakken aubergines is aan te raden. Heerlijk.”
telen&trends
To see the actual publication please follow the link above