Page 21

telen&trends

gebakken boerenkool chips Recept 4. Gebakken boerenkool chips Ingrediënten voor 2 personen: • 1 bos boerenkool • 1 eetlepel olijfolie • 1 theelepel gekruid zout Werkwijze: Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder met een mes of een schaar voorzichtig de blaadjes van de dikke stelen en scheur de boerenkool in hapklare stukken. Wassen en goed drogen. Besprenkel boerenkool met olijfolie en bestrooi met kruidenzout. Bak tot de randen bruin zijn, maar niet verbrand, 10 tot 15 minuten. telen&trends 21 Recept 3. Bietensalade met tofu, erwtjes en tahin Ingrediënten voor 2 personen: Voor de salade: • 300 gram gemengde sla • 2 rode bieten (gekookt) • bakje tofu • 200 gram doperwtjes (bevroren) • 2 lenteuitjes • 2 eetlepels sojasaus Voor de dressing: • 3 eetlepels olijfolie • 2 eetlepels citroensap • 2 eetlepels tahin • 1 theelepel honing (of ahornsiroop) • zout en peper Voor de garnering: • handvol zonnebloempitten Extra: • als maaltijdsalade: stukje oerbrood • als hoofdgerecht: bruine rijst B ietensalade met tofu, erw tjes en tahin Werkwijze: Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Laat de doperwtjes op laag vuur in een koekenpan ontdooien tot ze fris en knapperig zijn, maar niet te warm. Knip de lenteui in ringetjes en bewaar in een bakje. Maak nu de dressing: meng de eetlepels olijfolie met het citroensap, de tahin, de honing en maak op smaak met zout en peper. Leg de sla op de borden of op een grote platte schaal en meng de eerste helft van de dressing erdoor. Bereid nu de tofu: snijd in blokjes en doe in een koekenpan met hete olijfolie, besprenkel met sojasaus en laat de blokjes op middelhoog bakken tot ze lichtbruin kleuren en een beetje krokant worden van buiten. Verdeel nu de bieten, doperwtjes, lenteuitjes en warme tofublokjes over de salade en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met zonnebloempitten. E et s m a k e l ij k


telen&trends
To see the actual publication please follow the link above