Recept 1. Otam Ottolenghi’s Shakshuka Ingrediënten: • 1/2 tl komijnzaad • 1 3/4 dl milde olijfolie • 2 grote uien, in plakken • 2 rode paprika’s, in 2 cm brede repen • 2 gele paprika’s, in 2 cm brede repen • 4 tl rietsuiker • laurierblaadjes • 6 takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt o t a m O t t o l e n g hi’ s shaks hu ka 20 telen&trends • 2 el peterselie, fijngesneden • 2 el koriander, fijngesneden + extra om te garneren • 6 rijpe tomaten, grofgehakt • 1/2 tl saffraandraadjes • een snufje cayennepeper • maximaal 2 1/2 dl water • 8 eieren • zout en zwarte peper Werkwijze: Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en de uien toe en bak ze 5 min. Doe de repen paprika, de suiker en kruiden in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen. Voeg tussendoor steeds wat water toe, zodat het mengsel de consistentie heeft van pastasaus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Het moet krachtig en licht pittig smaken. U kunt dit deel ruim van tevoren maken. Haal de laurier uit de groenten en verdeel het mengsel over diepe koeken pannetjes die groot genoeg zijn voor een royale eenpersoons portie. Zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen, maak in elke pan twee holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pannen. Laat ze 10-12 min. op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op. Proef en maak de soep verder op smaak met zout en peper. U donnoedels met garnalen Recept 2. Udonnoedels met garnalen Ingrediënten voor 2 personen: • 200 gram udonnoedels • 1 prei, fijngesneden • 200 gram taugé • 2 bosuitjes, in ringetjes • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes • 8 grote rauwe garnalen, gepeld en darmkanaaltjes verwijderd • 2 eieren, losgeklopt • 2 eetlepels sojasaus • 2 eetlepels rijstazijn • 2 eetlepels fijngesneden koriander • olie om te roerbakken Werkwijze: Spoel de noedels af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de prei, tauge, garnalen en eieren toe en schep alles goed om. Verhit de wok op hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Roerbak de noedels, groenten en garnalen tot de garnalen verkleurd zijn. Voeg de sojasaus, rijstazijn en koriander toe. Als laatste voeg je nog de bosuitjes en rode peper toe. Verdeel in 2 kommetjes en serveer! 4 R ecepten van het nieuwe snacken !
telen&trends
To see the actual publication please follow the link above