Page 23

Svensson telen&trends

RECEPT 4 Spaghetti bolognese met basilicum E et s m a k e l ij k ! telen&trends 23 Ingrediënten: • 2 uien • 1 teentje knoflook • 300 gram gehakt • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes • 1 rode paprika, in blokjes • 2 winterwortels • 1 bakje champignons, in plakjes • 2 blikken tomatenblokjes • 2 kleine blikjes tomatenpuree • 1/2 blokje bouillon • scheut rode wijn • zout en peper • balkonbasilicum • 300/400 gr (volkoren) spaghetti • rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas Bereiding Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de paprika, bleekselderij, wortel en eventueel de champignons toe en bak 8 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en puree toe en breng zacht aan de kook. Voeg het bouillonblokje, de wijn en de basilicum toe. Laat de saus een half uur inkoken; deksel van de pan. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti met de saus, een handje rucola, pijnboompitjes en eventueel wat Parmezaanse kaas. RECEPT 3 Gnocchi met groene kool en kabeljauw Ingrediënten voor 4 personen: Gnocchi • 1 kg kruimige aardappels • 300 g bloem • 1 ei • olijfolie Gestoofde groene kool Romige kabeljauw • 2 teentjes knoflook • 1 kleine groene kool • olijfolie • 150 ml water • 150 g Parmezaanse kaas • 50 g gedroogde morilles • 200 ml kookroom • olijfolie • 4 kabeljauwfilets à 140 g Bereiding Gnocchi Schil en snijd de aardappels in blokjes. Kook de aardappels in een pan met water in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en roer glad door een zeef. Voeg de bloem, het ei en een beetje zout toe en kneed alles tot een deegbal. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Rol een pil van het deeg en snijd er stukjes van circa 3 centimeter van. Kook de gnocchi circa 3 minuten tot ze gaan drijven. Giet af en besprenkel met olijfolie. Gestoofde groene kool Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de groene kool, verwijder de kern en snijd de groene kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de groene kool toe en bak circa 4 minuten. Schenk het water erbij, breng aan de kook en kook de groene kool op laag vuur met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Romige kabeljauw Week de morilles circa 15 minuten in warm water. Breng de kookroom aan de kook. Giet de morilles af, snijd ze in stukjes en voeg de morilles toe aan de room. Laat circa 5 minuten koken. Zet het vuur uit en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan, bak de kabeljauwfilets circa 5 minuten op middelhoog vuur en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Draai de filets om en schenk de morilleroom erbij. Zet het vuur uit.


Svensson telen&trends
To see the actual publication please follow the link above