Page 22

Svensson telen&trends

22 telen&trends Ingrediënten voor 4 personen: Gazpacho met croutons: • 500 gram verse tomaten, ontveld • 2 tenen knoflook • 1 geschilde komkommer • 2 rode paprika’s • 2 sneetjes witbrood, zonder korst • 4 eetlepels sherryazijn • 300 gram aardbeien • 3 dl olijfolie (in totaal) • 4 plakjes zuurdesembrood Garnering: Een handjevol bloemen: viooltjes, Oost-Indische kers, goudsbloemen of komkommerbloem Bereiding Kook de schone bietjes in een pan met ruim water in 20/25 minuten gaar. Snijd ondertussen de rode kool in smalle repen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Laat de bieten afkoelen en verwijder de schil. Rasp de bieten en meng met de rode koolreepjes. Voeg de rozijnen of cranberry’s toe. Maak een dressing van olijfolie, walnotenolie, ciderazijn en honing. Leg de groenten op een schaal en strooi er de walnoten over. Hak de bieslook en rozemarijn fijn en strooi over de salade. Schenk de dressing over de rode koolsalade en breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Eettip van Hugh: de rode koolsalade is vooral lekker met ham of koud rundvlees. Trakteer jezelf er ook een mooi glas biologische wijn bij. Bereiding Begin een dag van tevoren. Snijd alle groenten en het witbrood voor de gazpacho fijn. Meng dit goed door elkaar, zet het in de koelkast en laat het 1 dag staan. De volgende dag: voeg de azijn toe aan de groenten en pureer alles met de staafmixer of in een keukenmachine. Haal de kroontjes van de aardbeien en pureer ook die. Roer de aardbeienpulp door de gazpacho. Voeg al roerend 2 dl olijfolie toe. Bestrijk de sneetjes zuurdesembrood met olijfolie. Bak ze in de oven krokant. Schenk de gazpacho in een soepkom leg de bloemen boven op de soep. Druppel over de soep nog wat druppels olijfolie. Serveer de croutons apart. 4 R ecepten uit de m oestuin RECEPT 1 Salade van bieten en rode kool RECEPT 2 Gazpacho met bloemen en croutons Ingrediënten voor 6 personen: Salade • 2 bieten • 400 g rode kool • 75 g (wal)noten • 75 g rozijnen (of cranberry’s) • paar sprieten bieslook • 1 takje rozemarijn Dressing • 2 el olijfolie • 2 el walnotenolie • 1 el ciderazijn • 1 tl honing (voor vegans: 1 tl maple syrup) • zout en peper


Svensson telen&trends
To see the actual publication please follow the link above