Page 35

Svensson telen&trends

telen&trends 35 Van der Struijs: “Dat we gebonden zijn aan de seizoenen, vinden sommigen een beperking, maar het maakt de wisseling van de seizoenen extra leuk en bijzonder. Voor ons zijn de eerste kersen of de eerste rabarber een feest.” Landgoed Dordwijk Maar er is nog een tweede tuin die levert aan de keuken van Villa Augustus, die van het zeventiende-eeuwse Landgoed Dordwijk. Nadat het drietal Hotel New York had verkocht begon Van der Have op dit lommerrijke terrein van over de hectare zijn passie voor historische tuinen. Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn op deze buitenplaats, op enkele kilometers van Villa Augustus, volstrekt uit den boze. De smaak en kwaliteit van biologische groenten stijgt volgens Van der Have ver uit boven de met kunstmest verbouwde groenten. In een gesprek met de Rotterdamse eetjournalist Wim de Jong zei Van der Have begin dit jaar het volgende: “De tuinen van Dordwijk en Villa Augustus voeden alleen onszelf en ons eigen restaurantpubliek, maar is het niet voorstelbaar dat je op korte en langere termijn meer teeltcomplexen rondom een stad als Dordrecht creëert die de bevolking van groente en fruit voorzien? Als je er dan ook in slaagt om er aantrekkelijke buitengebieden van te maken waar mensen graag doorheen fietsen of wandelen, sla je twee vliegen in één klap. Rondom Dordrecht ligt een areaal van polders die het mogelijk zouden kunnen maken. Ik fiets vaak door de omgeving en het is echt wel te realiseren.” Uitgelicht “Het is een inspiratiebron voor de koks, het andere personeel en ook de bezoekers.”


Svensson telen&trends
To see the actual publication please follow the link above