Page 42

Svensson telen&trends

Even buiten Rotterdam staat in het plaatsje Zevenhuizen het Leontienhuis. Na een uiterst vruchtbare wielerloopbaan met veel medailles opende Leontien van Moorsel daar een onderkomen voor mensen met een eetstoornis. Een ziekte waar ze zelf aan leed. Voedsel loopt als een rode draad door haar leven. “Niemand gaat bij ons het huis uit zonder een goed ontbijt.” 42 telen&trends Tik op Google ‘Leontien van Moorsel en recept’ in en er verschijnt knal bovenaan een pastagerecht met zalm en kaassnippers. Is dat haar lievelingsrecept? “Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar pasta’s kan ik nog wel redelijk maken. Uiteraard met verse groenten. Het is lekker en ook nog eens voedzaam. De rest van ons avondeten komt vaak van Michael (Michael Zijlaard is haar echtgenoot/ red.) zijn moeder die werkelijk fantastisch kookt, vooral stamppotten met een bal gehakt”, ze stopt even met praten, haalt adem en gaat als een wervelwind verder, “maar ik wil nooit meer kale pasta met tomatenketchup eten. Nooit meer! Tijdens mijn wielerloopbaan heb ik dat teveel en te vaak gegeten.” Ze lacht als het gaat over wie de boodschappen doet voor het dagelijkse eten. Michael in ieder geval niet. “Hij komt met niets thuis. Hij zegt dan dat het is uitverkocht. Meestal doe ik de boodschappen. Let ik op duurzaam en biologisch? Moet ik eerlijk zijn? In de hectiek van mijn leven schiet dat er weleens bij in. Maar biologische producten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar smaken ook gewoon veel beter.” “Aan tafel bij...” Leontien van Moorsel


Svensson telen&trends
To see the actual publication please follow the link above