“Wirklich grüne Gurken/ Truly green cucumbers” Op 2000 meter diepte zit de warmtebron van komkommerkweker Gebroeders Vahl uit IJsselmuiden. Door gebruik te maken van aardwarmte levert het bedrijf ‘de groenste’ komkommer van Nederland. De uitdaging is nu de consument te overtuigen. 18 telen&trends Met een korte ruk trekt André Vahl een kleine komkommer van de plant. Breekt hem doormidden en neemt kordaat een hap. Zijn ogen glimmen. Het gezicht spreekt boekdelen. “Zalig. De kleine, nog niet uitgegroeide komkommer is iets knapperiger, harder dan de grote komkommers in de winkel. De smaak is gewoon goed.” Het is zijn manier om te tonen dat ‘stoken’ op aardwarmte geheel niet ten koste gaat van smaak en kwaliteit. “De aardwarmte is onze bron voor warmte. Het komt verder gewoon aan op onze kwaliteiten als toptelers. Want onze uitdaging is gewoon het beste van het beste te leveren. Het is topvoetbal. De kunst is om altijd op dat hoge niveau te blijven.”
telen&trends
To see the actual publication please follow the link above