Page 18

telen&trends

4 R ecepten van het nieuwe snacken ! RECEPT 1 Gegrilde hamburgers met koolsla 18 telen&trends Ingrediënten voor 4 personen: • 600 gram rozeval aardappelen • 2 liter zonnebloemolie Voor de mayonaise: • 1 Zeeuwse oester • 1 eierdooier • 1 theelepel fijne mosterd • 3 deciliter zonnebloemolie Bereiding Haal de buitenste bladeren van de kool af en verwijder de stronk. Schaaf of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak de saus van de zure room, mayonaise, honing en citroensap en breng op smaak met zout en peper. Meng de saus goed door de salade en zet een half uur koud weg om alle smaken goed in te laten trekken. Bestrijk de hamburgers van De Groene Weg met een kwastje olie en grill ze in circa 3 minuten per kant bruin en gaar. Serveer met de koolsla en vers gebakken patat uit recept 2. Bereiding Verwarm de 2 liter olie tot 140 graden Celsius. Was de aardappelen, dep goed droog en snijdt in de lengte in partjes. Frituur de partjes 5 minuten en laat daarna 30 minuten op keukenpapier uitlekken. Steek de oester open en doe het oestervlees met het vocht in de kom van de keukenmachine. Voeg eierdooier en mosterd toe en draai tot een gladde massa. Laat de machine draaien en druppel de zonnebloemolie erbij tot de consistentie van mayonaise is bereikt. Bewaar in de koelkast. Verhoog te temperatuur van de frituurpan naar 180 graden Celsius. Frituur de afgekoelde patat opnieuw 5 minuten, laat uitlekken en breng op smaak met zout. Opdienen met de Zeeuwse oestermayonaise, de biologische hamburger en de koolsla. De kok van Burgertrut haalt zijn hamburgers bij De Groene Weg. De O’love bestaat uit een burger van rundvlees met olijfmayonaise, rucola, tomaat en gesmolten kaas. De kok houdt zijn toevoegingen geheim, dus slaan we zelf aan kokkerellen. Voor een gezellig etentje maak dan ook recept 2 erbij klaar. RECEPT 2 Biologisch patatje van superkok Yuri Verbeek Ingrediënten voor 4 personen: • 4 hamburgers • 1/2 witte kool • 1 zoetzure appel, in kleine blokjes gesneden • 2 wortels, grof geraspt • handje gewelde blanke rozijnen • 125 milliliter zure room • 2 eetlepel mayonaise • 2 theelepels honing • 1 eetlepel citroensap • peper en zout • 1 eetlepel olie


telen&trends
To see the actual publication please follow the link above