Page 19

telen&trends

RECEPT 4 Bio brownies bij de koffie zonder suiker en tarwebloem Ingrediënten: • 60 gram noten (een mengsel van ongezouten noten naar keuze) • 70 gram roomboter • 20 gram cacaopoeder • 20 gram kokosolie • 25 gram speltbloem E et s m a k e l ij k ! telen&trends 19 • 5 eetlepels dadelstroop (of een andere natuurlijke zoet-siroop) • 1/2 theelepel bakpoeder • snufje zout • 1 ei Bereiding Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Kies de noten die je zelf het lekkerste vindt. Bijvoorbeeld wat hazelnoten, walnoten en amandelen. Je kunt de noten 5 minuten op 180 graden bakken voor wat meer smaak, maar dat is niet per se nodig. Hak de noten grof. Smelt de boter en kokosolie in een kom (kan in de magnetron, een pannetje of au bain-marie). Meng de boter en kokosolie met de dadelstroop en voeg al roerend de bloem, bakpoeder, cacao en een mespuntje zout toe. Voeg als laatste het ei toe en roer het mengsel goed door elkaar. Als laatste gooi je de gehakte noten erbij. Schenk/schep het mengsel in een ingevette vorm (of gebruik bakpapier, zoals ik op de foto). Bak de brownies in zo’n 25 minuten. Als je een satéprikker in de brownies steekt, moet deze er droog of bijna droog uitkomen. RECEPT 3 Boerenkoolsoep Ingrediënten voor 1 grote pan soep: • 2 teentjes knoflook, fijngehakt • 400 gram kikkererwten • 400 gram cannellini bonen • 1 liter groentebouillon • 5 volle handen boerenkool, fijngesneden • 2 teentjes geperste knoflook • stuk verse pecorinokaas om te raspen (parmezaanse kan ook) voor de kaas tuiles • stevig brood (bijv. desem brood) • scheutje olijfolie • peper uit de molen Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de knoflook aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg alle bonen toe en laat zachtjes opstaan voor een minuutje. Schep de boerenkool erbij en roer alles rond. Doe dit voorzichtig zodat de bonen niet breken. Schenk de bouillon erbij. Zorg ervoor dat alle boerenkool ondergedompeld is. Voeg eventueel iets extra water toe. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat zachtjes voor ongeveer 10 minuten pruttelen of totdat de boerenkool net gaar is. Rasp een stuk pecorino kaas en leg deze als hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg ook stukken brood op de bakplaat. Meng de geperste knoflook met een beetje olijfolie en smeer het brood in met dit mengsel. Plaats de bakplaat voor enkele minuten bovenin de voorverwarmde oven. Houd het goed in de gaten want dit gaat snel. Waarschijnlijk moet je de kaas tuilen er iets eerder uithalen. Laat het brood in ieder geval in de oven liggen totdat het brood knapperig en goudbruin is. Schep de soep in kommen en serveer deze met een kaas tuile er bovenop en serveer er brood bij.


telen&trends
To see the actual publication please follow the link above